T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
1. ERTUĞRULGAZİ OSMANLI MUTFAĞI YEMEK YARIŞMASI Vali Nayirkonuşmasında, Söğüt'te bir ilki yaşadıklarını belirterek, düzenlenen organizasyonla Osmanlı kültürünü ve mutfağını gösterme fırsatı bulacaklarını söyledi. Kaymakam Gözen de Söğüt'ün ve Ertuğrulgazi'nin sadece Söğüt Şenlikleriyle değil, her daim hatırlanması ve ziyaret edilmesi amacıyla yeni organizasyonlar yapma düşüncesiyle"Ertuğrulgazi Osmanlı mutfağı yemek" yarışması düzenlediklerini ifade etti. Belediye Başkanı Aydoğdu daamaçlarının gelecek yıllarda Osmanlı Devletinin hüküm sürdüğü topraklar üzerinde bütün devletlerin katılımıyla uluslar arası 2. Ertuğrulgazi Osmanlı mutfağı yemek yarışmasını düzenlemek ve bunu gelenekselleştirmek olduğunubelirterek, "Amacımız Osmanlı'ya ve Türk milletine ait Orta Asya'dan gelen ve Osmanlı ilezirveye ulaşan kültürü yaşatmak. Osmanlı'nın hüküm sürdüğü coğrafya üzerindeki tüm devletler arasında bu kültürü bir araya getirmek, tanıtmak istiyoruz" dedi. İki gün sürecek yarışmada, "Osmanlı ana yemek, Osmanlı tavuk yemeği, Osmanlı taze makarna, Osmanlı balık yemeği, Osmanlı yemeğinde yılın en iyi meslek ekibi ve Osmanlı yemeğinde yılın en iyi üniversite ekibi" kategorileriyarışacak.
Söğüt Kaymakamlığı, Söğüt Belediye Başkanlığı,BilecikŞeyh Edebali Üniversitesi ile Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (ASPAFED) işbirliğiyle,"1.Ertuğrulgazi Osmanlı mutfağı yemek" yarışması düzenlendi.
Ertuğrulgazi Tören Alanı'nda iki gün sürecek olan ve yaklaşık 200 aşçının katılacağı yemek yarışmasının açılış törenineBilecikValisi Ahmet Hamdi Nayir, MHPBilecikMilletvekili Bahattin Şeker, Kaymakam Mitat Gözen, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, ASPAFED İkinci Başkanı Gökhan Tufan, öğretim üyeleri ve daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.
Etkinliğin, Türk kültürünü hatırlatan,Türk kültüründe var olanları tekrar gün yüzüne çıkaracakbir yarışma olacağını ifade eden Vali Nayir, şöyle konuştu:
"Hayatımızın en vazgeçilmezi olan yemek, aynı zamanda kültürümüzün de önemli bir parçası. Kültürümüz dediğimizde de kendimizi Osmanlı kültürünün dışında tutmak, onu anlamadan kültürden bahsetmenin de zorluğunu hep birlikte yaşayacağız. Mutlaka Osmanlı kültürünü bileceğiz ki, kendi kültürümüzü de anlayıp tarif edebilelim. Kaybettiklerimizi de o kültürle kıyaslayarak anlayabilelim. Osmanlı'nın hakim olduğu coğrafyayı düşünürsek 600 yıl boyunca üç kıtada, Balkanlar'dan Kafkaslar'a, Ortadoğu'dan Afrika'ya kadar hakim olduğu her coğrafyaya mutlaka kendinden bir şeyler verdiği gibi, o coğrafyadanda bir şeyler aldı. Oralardan da etkilendi. Mutfak kültürümüz de bu kültür içerisinde yaşanılan coğrafyadan çok etkilenen bir kültür olmuştur. Kaybettiklerimiz var, bu tür yarışmalar bu kaybettiklerimizi anlama ve telafi noktasında önemli bir fırsat sağlayacaktır."
Rektör Prof. Dr. Özcan ise bir medeniyet ve bir kültür projesi olduğu düşüncesiyle organizasyonu yaptıklarını anımsatarak, önemli kimlik unsurunu hem kendi insanına hem de dünyaya takdim etmeye gayret edeceklerini bildirdi.
Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği Yarışma Yöneticisi Osman Demirci, gerçekleştirilen yarışma ile Osmanlı ve Türk mutfağını yaşatmak ve tanıtmak olduğunu belirtti.